Pur isolatie

 

pur isolatieWaarom kiezen voor PUR isolatie

Tegenwoordig wordt PUR isolatie aanzien als de betere isolatiemethode in vergelijking met sommige hedendaagse traditionele methodes. De dikte kan ook beperkt worden met PUR isolatie, maar toch een beduidend betere isolatiewaarde bekomen. Ook zijn er geen naden te bespeuren aangezien de PUR isolatie in één vloeiende beweging gespoten wordt over de betonplaat en leidingen.

Hoe lang moet PUR isolatie drogen?

De PUR kan in principe na een drietal minuten volledig uitgehard zijn. Dankzij deze snelle werking kan er vrijwel onmiddellijk verder gewerkt worden.

Waaraan moet de vloer voldoen om PUR isolatie te kunnen spuiten?

De isolatie is bruikbaar op elke ondergrond. De grond moet wel droog, vetvrij en stofvrij zijn. PUR kan gespoten worden op praktisch elke ondergrond. Denk maar aan hout, steen, beton, metaal,… Vlak of niet vlak, allemaal geen enkel probleem.

Volledig luchtdicht

De druksterkte is zodanig hoog dat de isolatie volledig luchtdicht is. Doordat het PUR voornamelijk uit gesloten cellen bestaat die lucht bevatten is het gewicht van de PUR isolatie heel laag.

Lage kosten en tijdbesparend

Dankzij onze vakmensen wordt alles snel en efficiënt uitgewerkt. Na de werkzaamheden kan onmiddellijk verder gewerkt worden op de chape vloer en eventuele vloerverwarming en kan men de chape maken.

Dikte vloerisolatie

Hiervoor is geen vaste waarde. De vloerisolatie wordt bepaald in functie van de EPB wet geldig in uw woongebied. Meestal worden vloeren die in contact met de buitenomgeving staan op 4cm dikte gespoten. Voor vloeren binnenhuis is de dikte 3cm.

Bekijk ook:

Chape maken
Droogtijd van chape
Chape vloer of dekvloer
Richtprijs van chape

 Meer informatie over PUR isolatie