De droogtijd van chape is afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan de temperatuur en de dikte van de chape.
Gelukkig is de PUR-isolatie droog in een kwestie van minuten.

Ideale temperatuur voor de droogtijd van chape

Eens de chape (mengeling van zand, cement en water) volledig uitgedroogd is kan men de vloer gaan bekleden met tegels, parket, enz…
Een ideale droogtijd wordt geschat op een 10-tal dagen per centimeter. Wanneer de dikte van de chape 8cm of meer is kan dat zelfs langer duren.

Wanneer mag men de chape betreden?

Wij raden aan om minimum drie weken te wachten vooraleer u de chape betreedt. U kan deze eerder betreden, mits er planken op de chape gelegd worden zodat de druk verspreid wordt over een grotere oppervlakte.

Ook bestaan additieven voor chapes waarbij de droogtijd van chape aanzienlijk verminderd wordt. Deze is iets duurder maar de werken kunnen veel vlugger voortgezet worden.

Let op! Indien u parket legt moet u een langere droogtijd van chape hanteren.

De droogtijd van chape

Dankzij de droogversnellers kunnen de verbouwingswerken sneller hervat worden. Desondanks de meerprijs kan de woning sneller opgeleverd worden en dus sneller verkocht of verhuurd worden.

Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Droog in 14-16 dagen
  • Droog in 8-10 dagen
  • Droog in 2-4 dagen

De richtprijs van chape is afhankelijk van de oppervlakte en of er al dan niet additieven gebruikt werden om sneller te drogen.

Bekijk ook:

PUR-isolatie
Chape maken
Chape vloer
Richtprijs chape